Skip to main content Skip to footer

Animasjonskurs

Lag din egen animasjonsfilm!

 2 dagers animasjonsverksted som passer fra ca 5. klasse og oppover. 

Animasjon er film som lages e/ bilde om gangen. På dette verkstedet jobber man med det som heter stop-motion, her kan man lage filmer med mange forskjellige ting, men med fokus på å lage cut-out – (papiranimasjon, der man kan lage egne bakgrunner og figurer i papir.), Plastelina animasjon og veldig enkle animasjonsdukker. 

1. dag: Introduksjon til hva animasjon er, og hvordan det lages, alt fra en plastelinaklump, til hvordan Jul i Flåklypa ble laget. Deltagerne jobber i grupper, først med idé, så manus, karakterutvikling. Gruppene lager alle figurene de trenger av papir eller plastelina, man kan lage sine egne bakgrunner, eller bruke noen ferdiglagte. 

2. dag: Da er forhåpentligvis manus og figurer ferdig. Mye av dagen går med til å ta bildene til filmene. Man trenger 12 s;llbilder for å lage 1 sekund film. På slutten blir det en del der deltagerne får lære hvordan de kan lage animasjon med en telefon og en gratis animasjonsapp. Det blir også en del der vi jobber med telefonen og animasjon med mennesker (pixilasjon) som er en veldig gøy og rask måte å lage kule filmer på. 

Lærer er Jan Rune Blom, som har ha/ animasjonsverksted i Den kulturelle skolesekken i ca 10 år og i tillegg jobbet på filmer som Jul i Flåklypa.

Lærer

  • Timevikar

Velg ønsket tilbud og trykk påmelding: